Educaţia elevelor

“…Eu sunt copilul. Tu ţii în mîinile tale destinul meu. Tu determini în cea mai mare măsură, dacă voi reuşi sau eşua în viaţă. Dă-mi, te rog, acele lucruri, care mă vor îndrepta spre fericire. Educă-mă, te rog, să pot fi o binecuvîntare pentru lume.”

Mamie Gene Cole

Dezvoltarea capacităţilor integrate ale personalităţi contemporane

Natalia ŞTIRBU,
director adjunct educaţie


podelki.png

Activităţile extracurriculare şi de dirigenţie în liceu se relizează conform unui plan de activitate ce implică un sistem coerent şi integrat de activităţi, care au menirea să formeze şi să dezvolte la elevi capacităţile integratoare în societatea contemporană, să educe calităţi în baza valorilor social umane.

A devenit o tradiţie frumoasă ca şirul tuturor activităţilor educaţionale să fie deschise de sărbătorea “Limba noastră”- sărbătoare ce cultivă conştiinţa identităţii neamului şi limbii. La careul solemn consacrat “Zilei cunoştinţelor” sunt trasate obiectivele generale de lucru a liceului la început de an, toată adunarea de elevi, profesori, părinţi este binecuvîntă de părintele Radu, ce ne vine cu un cuvînt Dumnezeesc, pentru a ne lumina calea în lumea anevoioasă a cunoştinţelor.

O zi mult aşteptată de elevi este Ziua autoconducerii ce se desfăşoară de Ziua profesorului. Elevii în această zi preiau funcţiile profesorilor, administraţiei liceului, petrec ore, soluţionează problemele apărute pe parcursul zilei.

vistuplenie1.png

Frumoasa Toamna este omagiată în liceu printr-un “Bal al crizantemelor”. În cadrul acestui bal au loc diferite concursuri:

  • concursul echibanelor,
  • concursul creaţiei proprii,
  • concursul pentru cel mai bun număr artistic,
  • concursul rochiilor de bal.

În această măsură sunt încadraţi elevii claselor gimnaziale. Iar liceenii claselor a X-a cu mare entuziasm şi creativitate îşi petrec “Balul bobocilor”, unde cu umor este primită noua ipostază de “gîscani”.

Pe 16 noiembrie anual este marcată “Ziua Patronului Spiritual”. Elevii şi profesorii pregătesc ora “C.Stere”, conferinţa literar-istorică consacrată vieţii şi activităţii lui Constantin Stere.

La sfîrşitul semestrului I şcoala se umple cu clinchete de clopoţei. Se aud voci frumoase de copii, se colindă, urează, seamănă profesorii-e sărbătoarea tradiţiilor de Crăciun şi Anul Nou.

Semestrul II este început cu ora “M.Eminescu”. În toate sălile de clasă domneşte opera lui M.Eminescu.

Uşile liceului sunt larg deschise la “Întîlnirea cu absolvenţii “ din prima sîmbătă a lunii februarie, suntem bucuroşi să ne revedem discipolii, ce vin să se împărtăşească cu realizările lor în lumea mare.

Festivalul “Mărţişor” este o ocazie de a oferi scena tinerelor talente. Tematica prezentărilor este Primăvara, Dragostea, Frumuseţea.

vistuplenie2.png

Suntem nespus de mîndri pentru elevii claselor X-XII, care sunt pătrunşi de idei de dragoste pentru ţară, participă la concursul “Cîntecul patriotic”, piesele interpretate aprind în sufletele celor prezenţi mîndria pentru Patrie, neam.

De doua ori pe an, la sărbătorile de Crăciun şi Sfintele Paşti toţi elevii liceului sunt implicaţi într-o acţiune de binefacere “Să nu uităm de cei mai trişti ca noi…”

În luna aprilie bibliotecarele liceului organizează “Sărbătoarea cărţii”, se desfăşoară apărarea formularelor.

Cine bine munceşte-bine se odihneşte! La finele anului în una dintre cele mai frumoase zile de mai liceenii merg în turism.

Şirul activităţilor extracurriculare sunt încheiate de “Ultimul sunet” şi “Ziua copilului”.

vistuplenie3.png
Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License